Omgebouwde Senseo’s naar 700 watt.

De door ons omgebouwde Senseo’s zijn er in 2 verschillende variaties te weten:

Camping Senseo en Truck Senseo:

  1. Omgebouwde Senseo voor op de camping. (Camping Senseo)

Een standaard Senseo vraagt een vermogen van 1400 watt, de door ons omgebouwde Camping Senseo heeft een vermogen van 700 watt, hierdoor is de Senseo te gebruiken op plaatsen waar een beperking is op de afname van stroom.

Op de camping – camperplaatsen en jachthavens is er veelal 4 tot 6 Ampère beschikbaar. Uitgaande van 230 volt kun je eenvoudig berekenen hoeveel Watt er aangesloten kan worde.  

Bereken dus altijd van tevoren hoeveel Watt of Ampère je gebruikt zodat je weet welke apparaten je tegelijkertijd in kunt schakelen.

Hiervoor is een rekensommetje:

Ampère naar Watt berekenen
Ampère x Voltage (230) = Watt

Watt naar Ampère berekenen
Watt/ Voltage (230) = Ampère

4 Ampère = 920 Watt
6 Ampère = 1380 Watt

Onze omgebouwde Senseo valt ruim binnen de marge van beide Amperages en is dan ook zonder problemen te gebruiken op alle campings – camperplaatsen en jachthavens.

Kan de camping Senseo dan niet op een omvormer?

De camping Senseo kan zeker op een omvormer maar dan van het type ZUIVERE SINUS VANAF 1000 WATT is deze Senseo te gebruiken.

Het verschil tussen een gewone Senseo en een omgebouwde Senseo is dat de opwarmtijd langer wordt een gewone Senseo doet daar ongeveer 1.5 – 2 minuten over. De omgebouwde Senseo vraagt iets meer geduld na ongeveer 3 minuten is de omgebouwde Senseo op temperatuur. Voor de rest is er geen enkel verschil. 

Meest voorkomende probleem:

Een camping Senseo op een gemodificeerde omvormer blijft knipperen, wordt niet warm en zet geen koffie.
Heeft U een omgebouwde Senseo en blijft die knipperen dan is het voor 99% zeker een Senseo waar alleen de boiler van is omgebouwd en niet de timer, en heeft U een gemodificeerde omvormer. Oplossing of een Truck Senseo aanschaffen of een Zuivere sinus omvormer.

  1. Omgebouwde Senseo voor in de Truck of Vrachtwagen (Truck Senseo)

Voor de Truck Senseo geld hetzelfde als de hierboven omschreven Camping Senseo het is een omgebouwde Senseo van 1400 watt naar 700 watt, met dit verschil dat deze ook werkt op een zogenaamde gemodificeerde sinus omvormer vanaf 1000 watt.

In vrachtwagen wordt veelal een gemodificeerde sinus omvormer ingebouwd om de simpele reden dat deze goedkoper zijn dan een zuivere sinus omvormer. Een beperking van deze omvormers is dat niet alle apparatuur deze golfvorm aankan de volgende apparatuur werkt niet op een gemodificeerde omvormer:

Airco (compressor)
Dremel (-achtige)
Electrische tandenborstel (spoeltjes in lader branden bij andere omvormers door)
Flitser
HiFi-set (gemodificeerde sinus geeft brom in de luidsprekers)
Koelkast met compressor (denk ook aan opstartvermogen van tot wel 10 maal het gemiddelde vermogen!)
Koffieautomaat (Espresso/Cappuccinomachine)
Professionele studioflitser
Pad koffie apparaat, o.a. Senseo, Nespresso
Pomp
Snellader voor fiets, boormachine etc.
TV, oud met lichtbuizen
Xbox

De omgebouwde Truck Senseo werkt gegarandeerd wel op een gemodificeerde omvormer.

Ook voor deze Senseo geld net als de Camping Senseo dat het opwarmen ongeveer 3 minuten duurt.

Belangrijke informatie betreffende de garantie.

De originele fabrieksgarantie vervalt na ombouw van de Senseo, wij geven 12 maanden garantie op de omgebouwde Senseo mits het hier fabrieksfouten of fouten in de ombouw betreft. Uiteraard geven wij geen garantie op onoordeelkundig gebruikers fouten.
Ga dus in het geval van een storing niet met de Senseo naar Phillips maar stuur deze naar ons, wij repareren de Senseo of vervangen die voor een nieuw als reparatie niet mogelijk is.

De verzendkosten zijn voor rekening koper.