24v omvormer 24v ac 220v dc 2500w zuivere sinus 1

Mijn omvormer doet het niet goed, enig idee hoe dat kan?

De laatste tijd bereiken ons veel vragen van vragen van chauffeurs over het functioneren van hun omvormer, een kleine greep uit de vragen.

Vraag:

Ik heb een 2000 watt omvormer, heb hier een Senseo op aangesloten maar die blijft knipperen hoe kan dat.

Antwoord:

Heb je een gemodificeerde sinus omvormer of een zuivere sinus omvormer?
Een Senseo werkt namelijk alleen op een zuivere sinus omvormer, is het een zuivere sinus omvormer kijk dan eens naar het vermogen van je omvormer, de meeste Senseo’s zijn 1400 watt. In theorie moet een 2000 watt omvormer met zuivere sinus dit aan kunnen, maar door interne verliezen haalt de omvormer vaak niet het opgegeven vermogen. Een standaard voor omvormers is het gevraagde vermogen x 1.5 dus voor een Senseo van 1400 watt ben je een omvormer nodig van 
1400 x 1,5 = 2100 watt neem nog 10% marge = 2100 + 210 = 2310 watt. De keuze is dan gauw gemaakt een 2500 watt zuiver Sinus omvormer is hier de juiste keuze.

Vraag:

Dus op mijn 2000 watt zuiver sinus omvormer kan geen Senseo.

Antwoord:

Ja op een 2000 watt zuivere of gemodificeerde sinus kan best een Senseo mits die zijn omgebouwd naar 700 watt. Op een zuivere sinus omvormer kies je voor de camping Senseo deze is alleen geschikt voor zuivers sinus omvormers. Voor een gemodificeerde sinus kies je voor de truck Senseo speciaal omgebouwd voor gemodificeerde sinus omvormers vanaf 1000 watt.

Vraag:

Ik heb een magnetron van 800 watt kan die op een 1000 watt omvormer?

Antwoord:

Nee 800 watt x 1.5 = 1200 watt + 10% marge = 1200 + 120 = 1320 watt dus is de juiste keuze een omvormer van 1500 watt, gemodificeerde of zuivere sinus maakt voor een magnetron geen verschil.

Ja maar er staat op mijn omvormer 1000 watt – 2000 watt hoe zit dat dan?

Het eerste getal is altijd het continuvermogen dus in dit geval 1000 watt, het 2e getal is het z.g. piekvermogen wat slecht een fractie van een seconde beschikbaar is en dient om opstart pieken van apparatuur op te vangen.

Vraag:

Wat is dan de juiste keuze een gemodificeerde of zuivere sinus omvormer?

Antwoord:


De keuze voor een zuiver sinus omvormer heeft de voorkeur boven een gemodificeerde sinus omvormer, de uitgang van een zuivere sinus omvormer levert exact dezelfde spanning als bij U thuis uit het stopcontact komt, op een zuivere sinus omvormer kun je dus alle apparatuur aansluiten mits het uitgaande vermogen groot genoeg is (apparaat x 1.5) het nadeel is dat deze omvormers duurder zijn dan een gemodificeerde omvormer.
Op een gemodificeerde omvormer werken bijvoorbeeld niet:
Senseo’s, of andere koffie pad apparaten, smart of led tv’s, airco’s, compressor koelkasten, snel laders, Pc’s, Laptops, Xbox, Digitenne apparatuur, satelliet tuners.

Vraag:

Ik wil er alleen verlichting een gewoon koffiezetapparaat en een magnetron op aansluiten.

Antwoord:

In dit geval volstaat een gemodificeerde omvormer, neem dan het vermogen van het zwaarste apparaat en doe dit keer 1,5 bijvoorbeeld magnetron 800 watt x 1.5 = 1200 watt + 10%= 1320 watt. Kies dan een 1500 watt omvormer. Wil je later toch een Senseo kies dan voor een omgebouwde.
Voordeel is in aanschaf voordeliger.

Vraag:

Hoe lang werkt een omvormer op de accu’s

Antwoord:

Dit hangt af van het vermogen van de accu’s, maar gemiddeld genomen werkt een omvormer op vol vermogen 1 uur op volgeladen accu’s bij stilstaande motor het is trouwens niet mogelijk om de accu’s helemaal leeg te krijgen een goeie 24 volt omvormer stopt er mee als het vermogen van de accu beneden de 22 volt komt dit betekend dat je dan nog voldoende stroom over houd om te starten.

Resumerend:

Bezuinig niet op een omvormer, het is de enige investering in je cabine die geld verdient denk bijvoorbeeld aan koffie langs de snelweg kost een kop koffie € 2,- t0t € 3,- per kopje een zelf gezet kopje koffie maximaal € 0,05. SNELLER VERDIENEN GAAT NIET.